Γεν. Συνελ. Δ. Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμαρουσίου

Πραγματοποιήθηκε στις 28/1/2009 η Γ.Σ. της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου με ικανοποιητική προσέλευση αλλά όχι σε απαρτία, σύμφωνα με το μητρώο μελών και φίλων της Οργάνωσης.
Μετά τις τελευταίες περιπέτειες της Οργάνωσης, με κύρια ευθύνη παραγόντων του παλαιοκομματισμού, που θέλουν να χειραγωγούν την Οργάνωση για ίδιον όφελος και την εκλογή νέας Σ. Ε., έγινε μια προσπάθεια αλλαγής ύφους και στοιχειώδους τουλάχιστον λειτουργίας της Οργάνωσης.
Επειδή για μας το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, δεν θα σταθούμε στις λεπτομέρειες αλλά στην ουσία του προβλήματος που λέγεται οργανωμένο ΠΑΣΟΚ.
Σε συνθήκες αποπολιτικοποίησης και αποπροσανατολισμού του λαού από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και άλλους φορείς, η Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελέσει κύτταρο συσπείρωσης του κόσμου, ανάπτυξης προβληματισμού, σωστής ενημέρωσης, πολιτικοποίησης και έντονης πολιτικοιδεολογικής αναζήτησης που θα οδηγήσει συντεταγμένα στο δυνάμωμα των οργανώσεων και του ΠΑΣΟΚ ώστε μια ώρα αρχύτερα να απαλλαγούμε από τη Δεξιά. Στη σημερινή συγκυρία επιβάλλεται σε όλες τις οργανώσεις και ειδικότερα στο Μαρούσι:
1). Εκκαθάριση μητρώου μελών και φίλων για να μπορεί να λειτουργεί η Οργάνωση. Το συγκεκριμένο μητρώο των 7.500 μελών και φίλων είναι πλασματικό και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθιστώντας την δημιουργία απαρτίας σε Γ. Σ. ανέφικτη και άρα αδύνατη τη λειτουργία της Οργάνωσης. Η μη λειτουργία της Γ. Σ. της Οργάνωσης συνεπάγεται αυτόματα την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων της στη Σ. Ε. και στην δημιουργία κλειστού κλάμπ παραγόντων που αποφασίζουν μόνοι τους έξω από τη συντεταγμένη λειτουργία, τη φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ και τη δεοντολογία ενός οργανωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος.
2) Εντατικοποίηση διαδικασιών σωστής λειτουργίας των Δικτύων και των Ομάδων δουλειάς καθώς και της Γ. Σ. σε τοπικά θέματα, πολιτικο-ιδεολογικά ζητήματα και άμεσης ενημέρωσης του κόσμου του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της Οργάνωσης, την άμεση παρέμβασή της σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ώστε ο λαός συσπειρωμένος να είναι σε θέση να κινητοποιείται ενεργά στην αντιμετώπιση και διεκδίκηση ζητημάτων που τον αφορούν και στην υπεράσπιση των συμφερόντων.
3) Πολιτικοποιημένες λειτουργίες για το ανέβασμα του πολιτικο-ιδεολογικού επιπέδου της Οργάνωσης με θεματικές ενότητες, διοργάνωση Ημερίδων, ανάλυσης της επικαιρότητας κ.λ.π.
4) Ενεργοποίηση και συσπείρωση της Νεολαίας στο Μαρούσι, επαναφέροντας στην επιφάνεια τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νέα Γενιά στην εκπαίδευση, απασχόληση, ανεργία, με ρεαλιστικές προτάσεις για την λύση τους. Η συμμετοχή της Νεολαίας στην Γ. Σ. ήταν μικρή έως ελάχιστη, απουσίαζε δε και ο Γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου.
5) Σύνδεση με την Δημοτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία προϋποθέσεων αλλαγής στο Δήμο Αμαρουσίου. Ανάδειξη των προτάσεων της Οργάνωσης μέσα από τεκμηρίωση για την επίλυση των καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Μαρούσι με στόχο την γενικότερη συσπείρωση του δημοκρατικού λαού της πόλης μας με προοπτική την επίλυση τους μέσα από δημιουργικό διάλογο και κινητοποίηση. Παρέμβαση στην αγορά της πόλης με στόχο την άμεση συσπείρωση και κινητοποίηση των μικρομεσαίων επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λόγω και της οικονομικής κρίσης.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΛΥΣΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Οι Ενεργοί πολίτες είναι εδώ!



Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς είναι τρανταχτή η απουσία της Νεολαίας απο το Μαρούσι. Στην προηγούμενη εκδήλωση της νεολαίας είναι ζήτημα αν παρεβρίσκονταν 10 νοματαίοι! Οι περισσότεροι εκεί μέσα ήμασταν ασπρομάληδες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο γραμματάς της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου είναι εκείνος που απαξίωσε τον επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αναγγέλοντας τον στην εκδήλωση για την Νεολαία τελευταίον από τους Δημοτικούς Συμβούλους;
Ο χρήστης Γκόρτσος είπε…
Είναι ο Γραμματέας, που το τελευταίο 6μηνο όλη του η πολιτική και κομματική δράση.... εξαντλήθηκε στο να μεταφέρει (μαζι με την βοήθεια απο τον υπεύθυνο Οργανωτικού της Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ) καρέκλες, τραπέζια και ομπρέλα... ώστε να κάνει άνετη την παρουσία της πληθωρικής συντρόφισσας.. συνδικαλιστικού στελέχους.. και μεγαλοπαράγοντα της Τ.Ο κατά την εκλογική διαδικασία για ανάδειξη Συντονιστικής τον Μάΐο του 2008...
Ελπίζουμε να μην σερβίρει και καφέ στην επόμενη εκλογική διαδικασία..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατάλαβα...blog Μαυρογιαλούρος από αυτούς που 20 χρόνια τώρα έκανα Εθνικό σπορ τον "μαυρογιαλουρισμό"...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δε βάζεις και τον προγραμματισμό της Συντονιστικής για τη νέα χρονιά;

Δημοφιλείς αναρτήσεις