ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

Αναδημοσιεύουμε το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Βραδυνή» της 24 Αυγούστου 2009. Κάθε σχόλιο δικό μας περιττεύει.

«Τούτη την ώρα της ανείπωτης φρίκης την οποία για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο ετών γνωρίζει η χώρα μας, θεωρούμε πως είναι, πλέον, η στιγμή να υπενθυμίσουμε στον πρώτο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας ότι, εκτός από την πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η πολιτική ντροπή.
Διότι αποτελεί αίσχος , την ώρα που βλέπει τον τόπο να κατακαίεται συθέμελα, να περιορίζεται σε υπερπτήσεις , με ελικόπτερο προκειμένου να δει και να διαπιστώσει από αέρος το μέγεθος της καταστροφικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας των ίδιων ακριβώς προσώπων που ευθύνονται για τα αποτελέσματα των πυρκαγιών το 2007, τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ένα χρόνο μετά, τη σημερινή τραγωδία!
Διότι αποτελεί αίσχος, που απαιτεί πολύ θράσος και καθόλου θάρρος την ώρα που βλέπει τον τόπο και τους πολίτες της χώρας να οδύρονται απ’ άκρου εις άκρον , να περιορίζεται σε συστάσεις ψυχραιμίας και να αντέχει ακόμα να ακούει τον αρμόδιο υπουργό των Εσωτερικών να εκφράζει την ικανοποίησή του για τον «άριστο συντονισμό» που υπήρξε μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Οργάνων Τάξης της Πολιτείας.
Και χρειάζεται να διαθέτει μεγάλες δόσεις αδιαφορίας για να αδυνατεί να διακρίνει τους πραγματικούς ηθικούς υπευθύνους αυτής της νέας τραγωδίας, την ώρα που όλα δείχνουν ότι οι ίδιοι αυτοί ευθύνονται και για την βιβλική καταστροφή του 2007, που κατέκαυσε σχεδόν τη μισή πατρίδα. Γιατί αν αποφάσιζε κάτι τέτοιο, τότε θα έπρεπε να λάβει οδυνηρές αποφάσεις.»

Τους κυβερνώντες τους παραδίδουμε στην κρίση σας…

Σχόλια

Ο χρήστης Γκόρτσος είπε…
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ... ΤΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.... Κ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.... ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ... ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ... ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις