Μετά το εκλογικό ναυάγιο… τι; Πηγή ΑΜΑΡΥΣΙΑ..



ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΜΑΡΟΥΣΙ
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 15:00
Με το τέλος και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών και το ανακουφιστικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο περιφερειών και δήμων, υπάρχει ο κίνδυνος -μέσα στο γενικότερο κλίμα ευωχίας και εφησυχασμού- να χαθεί η ευκαιρία να ανοίξει ένας διάλογος για τα αίτια της συντριπτικής ήττας και του καταποντισμού του συνδυασμού που υποστηρίχτηκε από το κίνημα στο Μαρούσι.
Αυτή τη φορά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί η ευκαιρία για μια ουσιαστικά πολιτική συζήτηση, ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν: «στους υπεύθυνους αυτής της ήττας».
Σήμερα, επιβάλλεται τα μέλη και τα στελέχη του κινήματος να συζητήσουν τόσο μέσα στην Οργάνωση όσο και με την κοινωνία, αν θέλουμε να διαμορφωθούν οι συνθήκες μιας νικηφόρας πορείας στο μέλλον, όπως επίσης και οι συνθήκες για τη σωστή λειτουργία της Οργάνωσης.
Σήμερα, όλοι εμείς που πληγωνόμαστε από τη μεγάλη ήττα…
Σήμερα, όλοι εμείς που καιρό τώρα ζητούσαμε την πολιτική λειτουργία της Οργάνωσης…
Σήμερα, όλοι εμείς που διαφωνούσαμε με την απαξιωτική λειτουργία της συντονιστικής επιτροπής για την Οργάνωση…
Σήμερα, όλοι εμείς που στηλιτεύσαμε την ανυπαρξία διαδικασιών, την παντελή απουσία της οργάνωσης από τα τοπικά δρώμενα, την ελιτίστικη και παραγοντίστικη λειτουργία των μελών της συντονιστικής επιτροπής και των περί αυτήν παραγόντων…
Όλοι εμείς που αντισταθήκαμε στα φαινόμενα εκφυλισμού, παρακμής και παραγοντισμού, αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τις επισημάνσεις μας, αλλά βαθιά πικραμένοι από τη μεγάλη ταπεινωτική ήττα που υπέστη ο συνδυασμός και το κίνημα.
Όλοι εμείς που λοιδορηθήκαμε και στοχοποιηθήκαμε από τους παράγοντες «καφενείου», όταν είχαμε το θάρρος να επισημάνουμε την αδιέξοδη πορεία της Οργάνωσης, όταν είχαμε διαγνώσει εγκαίρως το εκλογικό αποτέλεσμα και τα αίτια της ήττας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την ευθύνη του κεντρικού ΠΑΣΟΚ για την καθυστερημένη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συντρόφου Ηλία Γιαννακάκου, με αποτέλεσμα να διαχέονται θεωρίες συνωμοσίας, κουτσομπολιού και ευσεβών πόθων διαφόρων παραγόντων για απίθανες υποψηφιότητες τύπου «Καραμερο-Χαριτάτων».
Μέσα σε αυτό το αρρωστημένο κλίμα, η συντονιστική επιτροπή δεν έκανε ούτε το αυτονόητο: να συγκαλέσει γενική συνέλευση για να ενεργοποιήσει τα μέλη και να βάλει τις βάσεις για ένα πολιτικό αγώνα, μια δυναμική εμφάνιση και ένα αξιοπρεπές, αν όχι νικηφόρο αποτέλεσμα.
Ακόμα και μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, παραμονές εκλογών, η Οργάνωση, με ευθύνη της συντονιστικής επιτροπής, ήταν παντελώς απούσα, ενώ κάποια από τα μέλη της είχαν μοναδικό μέλημα την «άγρα» σταυρών και την προσωπική τους επιβίωση.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης, οργανωτικής αδυναμίας, έλλειψης πολιτικής πρότασης, διάθεσης για δουλειά πρέπει να συμπεριλάβουμε τη χαμηλή αναγνωρισιμότητα και επιρροή στους πολίτες του επικεφαλής του συνδυασμού, καθώς και το έλλειμμα στρατηγικής από την ηγετική ομάδα του συνδυασμού.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες αιτίες, όπως τη γενικότερη πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το μνημόνιο και τη συμπίεση των εισοδημάτων μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων.
Πρόθεση για όλους εμάς δεν είναι να αναδείξουμε μόνο τα αίτια της ήττας, αλλά με τις προτάσεις μας να συμβάλουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην όσο πιο σύντομη ανασυγκρότηση του χώρου.
Στις σημερινές συνθήκες κρίσης και απαξίωσης επιβάλλεται:
• Άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης της οργάνωσης για να συζητηθούν σε βάθος τα αίτια της ήττας, ο επιμερισμός ευθυνών και η λειτουργία της Οργάνωσης.
• Παραίτηση της συντονιστικής επιτροπής, γιατί τα μέλη της αποδείχθηκαν ανεπαρκή στο να καθοδηγήσουν το χώρο.
• Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής με στόχο την πολιτική λειτουργία και την ανασυγκρότηση του χώρου.
• Πολιτικές διαδικασίες της Οργάνωσης, ώστε να μπορέσει να συνδεθεί και να συνομιλήσει ξανά με τους φορείς της πόλης και την κοινωνία.
«Οι καιροί ου μενετοί», η δράση πρέπει να είναι άμεση και οι αποφάσεις καθοριστικές. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει εμάς…
Σήμερα εντοπίζουμε το πρόβλημα, συζητάμε, αναλύουμε, δίνουμε λύσεις, που ίσως να είναι και επώδυνες, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε νικηφόρα.


Χρήστος Κουρλαμπάς
Χειρουργός-Ουρολόγος
Επικοινωνία:krlb@hotmail.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ , ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΑΙΜΕ ...ΟΛΟΙ !!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ....ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ <> ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΟΜΩΣ--- ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΤΗΡΟΥΣΑΜΕ , ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΡΙΚΑΡΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΟΥΣΑΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις